Bitvavo is een nieuwe speler op de markt van cryptocurrency. Bij dit Nederlandse bedrijf kun je snel en gemakkelijk cryptovaluta kopen met iDEAL. Zij bieden op het moment aan veel soorten valuta aan om te kopen en verkopen.

Toen wij werden gewezen op deze aanbieder, hebben wij deze direct uitgetest. In een tijd waar onder andere Litebit, BTC Direct en Anycoin Direct een ledenstop hebben, is het bij Bitvavo wel mogelijk om cryptocurrency met iDEAL te kopen.

Wij zijn er op basis van ervaringen van overtuigd dat kunt rekenen op dat Bitvavo netjes je betaling afwikkelt en je euro’s omzet in keiharde cryptocurrencies. Deze Amsterdamse cryptocurrency tussenpersoon is ‘the new kid on the block’: in mei 2017 heeft het zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het is al snel uitgegroeid tot een concurrerende crypto makelaar.

Bitvavo slaat je cryptomunten niet alleen in een hot wallet op, maar ook in een cold wallet. Dit is een wallet waarvan je niet zomaar tegoeden af kunt halen en biedt dus bescherming tegen hackers die er met de cryptocurrencies van Bitvavo vandoor willen gaan. De kans wordt hierdoor klein gehouden dat je plotsklaps een balans van nul hebt.

Zelf merk je hier niets van: bedrijven die online wallets aanbieden houden meestal een voldoende gedeelte van hun cryptovaluta in de hot wallet, zodat je altijd je cryptocurrencies naar een ander adres kunt sturen of kunt verkopen. Wij raden het wel altijd aan om ook zelf een cryptocurrency wallet op te zetten en niet al je tegoeden bij een online partij te laten staan. Op de website van Bitvavo kun je meer informatie vinden over veiligheid omtrent het bewaren van cryptocurrencies.