Als je als ZZP-er aan de slag gaat, dan is één van de risico’s jouw inkomen. Bijvoorbeeld als jij een been breekt en jouw werk als ZZP-er niet meer kan uitvoeren. Jij zal zelf een back-up moeten regelen. Niet alleen voor als er geen opdrachten meer binnenkomen, dit is een ander risico, maar voor als je arbeidsongeschikt wordt. Dit is een risico waarvoor jij je kan verzekeren. Dit noemen we een AOV voor ZZP oftewel een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering.

Premie voor een ZZP-er

Het gaat natuurlijk om de premie die jij uiteindelijk betaalt, en daarnaast is de uitkering van groot belang als jij niet meer zou kunnen werken. Meer houdt een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken niet in, maar door de diversiteit aan aanbieders kan het soms een groot spinnenweb lijken.

Je zou eens kunnen beginnen met kijken op de website van http://aov-zzp.nl/. Daar kan je onwijs veel informatie vinden over alles met betrekking tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering, onder andere over een AOV van Aegon. Maar er bestaan meer verzekeringsmaatschappijen, en elk heeft eigen voorwaarden en bijbehorende premies.

Nuttig en veilig

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken is nuttig om te doen, als je dit via een onafhankelijke partij laat uitvoeren. Deze zal enkel de AOV voor ZZP aanvoeren die daadwerkelijk veilig zijn om af te sluiten. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zo zijn eigen voorwaarden voor uitbetalingen. En die zijn van belang om te weten bij een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering.